De drie sleutels tot succesvolle anale seks

Contact maken
Plezier in anale seks staat of valt met contact maken. Maar wat betekent dat dan precies en hoe doe je het?

Als ik het heb over contact maken, bedoel ik eigenlijk drie dingen. 1. Dat je van buitenaf, met bijvoorbeeld je vingers, je lichaam aanraakt. 2. Dat je met je ogen kunt zien wat je doet. En 3. dat je van binnenuit de aanraking bewust ervaart.

Met bijvoorbeeld je vingers je anus aanraken is niet erg moeilijk. Een handschoen kan prettig zijn en glijmiddel is aan te raden. Je anus zien is soms wat lastiger. Een spiegeltje is een musthave. Je kan deze tussen je benen plaatsen als je op je rug ligt. Dit hoeft niet continue, maar het kan zeker helpen bij beginnende ontdekkingsreizigers.

Van binnenuit de aanraking ervaren kost veel mensen tijd en moeite. Misschien heb je onbewust last van schaamte of andere emoties en voor je het weet ben je het contact weer kwijt. Check regelmatig je ademhaling. Is deze oppervlakkig, onregelmatig of zelfs bijna gestopt, dan ben je waarschijnlijk het contact kwijt. Adem een keer diep en zoek het contact weer op.

Vertragen, vertragen … vertragen!
Eén van de belangrijkste oorzaken van onprettige anale ervaringen is de snelheid waarmee het gebeurt. De meeste mensen (met name mannen) hebben nooit geleerd hoe je met je anus omgaat, laat staan dat je daar rustig verbinding mee maakt.

Wanneer je te snel gaat, is anale seks niet fijn. En hoewel een prettig tempo per persoon verschilt en continue varieert tijdens het spelen, heb ik altijd één allesbepalend motto: vertragen, vertragen … vertragen!

Zeker wanneer je onervaren bent, is vertragen ontzettend belangrijk. Het maakt dat je echt contact kunt maken. Wanneer het pijn doet: vertragen. Wanneer je niet goed voelt wat je doet: vertragen. Wanneer je niet echt geniet van de aanraking: vertragen!

In het vertragen zit een waardevolle ontdekkingstocht die sensaties en stimulaties bloot legt die je zelf nooit voor mogelijk had gehouden.

Speel pijnvrij!
De absoluut allerbelangrijkste sleutel tot fijne anale seks is de afwezigheid van pijn. Pijn is niet nodig en je hoeft het dus niet te accepteren of te negeren.

Misschien heb je een bepaald idee van wat je aan zou moeten kunnen [ervaren mensen hebben dit juist vaak]. Of je hebt ergens gezien hoe iemand anaal geneukt of zelfs gefist wordt en je denkt dat dat bij iedereen mogelijk is. In elk geval komt jouw beeld van anale seks niet overeen met de werkelijkheid.

Wanneer je pijn ervaart, leg alles even stil. Haal diep adem, maak opnieuw contact met je lichaam. Als de pijn dan verdwijnt, ga je heel rustig weer door. Misschien nog langzamer dan je daarvoor deed.

Ben je met een partner die jou penetreert, wees dan duidelijk wanneer het pijn doet. Vraag hem of haar even stil te houden. Uiteraard is het belangrijk dat je vooraf ook je grenzen en regels hebt duidelijk gemaakt.

Stop niet helemaal, tenzij daar een medische reden voor is. Eindigen met een negatieve ervaring maakt het alleen maar lastiger om de volgende keer te beginnen. Bovendien ontneem je jezelf de kans om je lichaam beter te leren kennen.

Blijven oefenen
Wat er ook gebeurt, blijf oefenen. Je kontje ontdekken gaat met ups en downs. Het is een heel proces waarin je op een nieuwe en diepgaande manier kennis maakt met je lichaam.

Denk aan voordelen zoals ontspanning in je hele lichaam, minder frustratie, een opener houding naar de buitenwereld, minder gevoel van stress, etc.

Asswork is een blijvertje. Het is geen tructje dat je leert en vervolgens eindeloos kan herhalen. Het is een proces van ontdekken en herontdekken. Een ontdekkingstocht die mij persoonlijk en veel van mijn vrienden en clienten ongelooflijk veel waarde heeft gebracht. [voordelen van asswork]