Tantra voor mannen, in Noord-Holland

Hoe klinkt dit: minutenlange orgasmes in een volledig ontspannen lichaam. Dat is wat ik na heel veel oefenen heb geleerd en nooit meer anders wil. En dat gun ik jou ook!

Om te beginnen stop je met klaarkomen. Ho! Stop! Wat? Ja, tantra is een non cumming practice, ofwel: je komt niet klaar. Onze sessies hebben geen ‘happy ending’. We werken juist aan het opbouwen van energie. Opladen in plaats van ontladen. Spannend, maar uiteindelijk ONTspannend. Nou, zo kan ik nog wel een paar oneliners uit m’n mouw schudden maar de essentie is dus het weglaten van het doel om klaar te komen.

Rukken

Seks is pas gelukt als je bent klaargekomen. Serieus?! Die vijf of tien seconden genot? Die gigantische spieraanspanning waarna het voelt of je eventjes ‘helemaal van de wereld’ bent? Ik snap het verlangen wel, hoor! Met name als ik ergens gespannen of gefrustreerd over ben, dan kan ik de neiging ook nog wel eens lastig onderdrukken om te rukken. Toch doe ik het niet. Mijn arme penis.

Tantrisch masturberen

Sinds 2017 geef ik m’n pik louter liefdevolle aandacht. En guess what, hij is zowel in lengte als dikte nog groter geworden. Ik heb foto’s om het te bewijzen, haha! M’n pik is meer ontspannen. Meerdere mannen die tantrisch masturberen (waar het gaat om spreiden van geile energie door je hele lichaam in plaats van slechts focus op pik en ballen) beweren hetzelfde. Gaaf he?! Ik zal er binnenkort een apart blog aan wijden (of je komt op masterclass bij de Tantric Sexperience, haha).

artwork © Adam Morits en Johan van Walsem

VerMAN jezelf!

Terug on topic: stoppen met klaarkomen betekent jezelf confronteren. Met spanning. Met frustratie. Het zit ergens in je lijf opgeslagen. Klaarkomen lost dat niet op, al leven veel mannen in de overtuiging dat een ejaculatie ze ontspant. Ik zou haast zeggen dat het alleen symptoombestrijding is. Dus wil je die laag dieper? Kom op, verMAN jezelf! De intentie van onze sessies is om niet klaar te komen en te ervaren wat er allemaal mogelijk wordt zonder ejaculatie. Dat een orgasme niet alleen lekker, maar gewoonweg sensationeel en iets prachtigs wordt.

Nieuwe orgasmes

Zeker toen ik net begon met tantra en vooral heel veel bezig was met NIET klaarkomen, ging het steeds mis. Ik was er zo op gefocust dat het juist steeds gebeurde. Tot ik ontdekte dat het niet ging om NIET klaarkomen, maar het loslaten van de overtuiging dat het ‘moet’. Dat vanuit ontspanning ik veel intensere, langere en compleet nieuwe orgasmes kon ervaren zonder te ejaculeren. 

Ik genoot van alles, elke aanraking, elke geur en smaak.

Ook en vooral buiten de slaapkamer.

Ik voel me creatiever, productiever, meer in contact met mezelf en mijn omgeving, ik kan eenvoudiger een erectie krijgen en heb een heel lang uithoudingsvermogen tijdens seks, zowel met mezelf als anderen. Ik ben veel bewuster van elk moment in plaats van dat ik naar dat ene korte moment toeleef. Ofwel: er kwam iets veel mooiers voor in de plaats, dus loslaten werd steeds eenvoudiger.

artwork © Adam Morits en Johan van Walsem

Hoe dan?

Sinds we in onze puberteit ontdekten dat er zaad uit onze pik kwam en dat een lekker gevoel geeft, hebben we onszelf geconditioneerd (en in sommige gevallen zelfs afhankelijk of verslaafd gemaakt) aan die paar seconden tinteling. Dat is dus niet zo eenvoudig af te leren. We hebben onszelf goed getraind.

Be prepared: het begin is gewoon kut (no pun intended, haha). Ben je net lekker aan het genieten van een goede masturbatiesessie, je wordt gepijpt of bent aan het neuken en dan moet je stoppen op het ‘moment supreme’. Voelt heel tegennatuurlijk. Werd je echter nieuwsgierig en enthousiast over de eerste zin van deze blog, lees dan echt nog even verder. Ik geef je drie essentiële tips die helpen bij ‘anders’ klaarkomen:

1. Commitment (toewijding)

Stoppen met klaarkomen betekent niet stoppen met seksuele activiteit. Dat zou te simpel zijn. Johan en ik zijn betrokken geweest bij de 21 day challenge van The New Tantra. Daar word je juist aangemoedigd om zo seksueel actief mogelijk te blijven. Je krijgt dagelijks tips en video’s die je betrokken houden. De toewijding en discipline is nodig om het verschil te ervaren. In de meeste gevallen is dat na gemiddeld 21 dagen.

Heb je een partner? Vraag om zijn support. De practice is een geweldige kans om meer met elkaar in verbinding te komen, elkaar op een nieuwe manier te ‘belonen’ en de energie van het moment bewuster te ervaren. Samen surfen op de golven van jullie geilheid. All aboard!

2. Luister naar je lichaam

Veel mannen zijn ‘hoofd’ georiënteerd en hebben weinig benul van wat zich allemaal in hun lijf afspeelt. Dat maakt in veel gevallen dat ejaculatie hen ‘overkomt’. Je voelt het misschien aankomen, maar bent onvoldoende bewust van het ‘point of no return’. Voor je het weet spant je lichaam zich dermate aan en concentreert alle energie zich rond je pik, dat er geen weg meer terug is: je komt klaar.

De uitdaging is voor jezelf de ‘80%’-grens te ontdekken. Die zit zeg maar ten zuiden van je ‘point of no return’. Vervolgens haal je diep adem, stop je met frictie (terugtrekken uit mond, kont of hand) en wrijf je ferm de energie van je bekken naar je benen, naar je borst, ofwel: weg van je pik.

3. Vertraag en verdiep je ademhaling

Als je heel opgewonden bent, versneld je ademhaling. Sommige mannen houden zelfs hun adem in als ze klaarkomen. Bewust langzamer en dieper ademhalen helpt je aan het begin van de non cumming practice vooral om je orgasme uit te stellen. Na enige tijd oefenen zal je orgasme-achtige tintelingen in andere delen van je lijf gaan voelen. Je staat meer ‘open’.

Een manier: adem 5 seconden zoveel en krachtig mogelijk in via je neus en creëer een bolle buik. Als je diep genoeg ademt voel je dat ook in je ballen. Doe dat twee of drie keer, in elk geval tot je voelt dat je kalmeert en weer terug op aarde bent in plaats van ‘even helemaal van de wereld’.

Betere minnaar

Door de focus op je eigen orgasme los te laten, is er meer aandacht voor je partner. They love that! Je pik komt orgasmes brengen in plaats van orgasmes halen. They love that even more! Een ‘tantrische’ pik maakt een betere minnaar. Hij nodigt uit, hij is sensitief, geduldig en blaakt van vertrouwen. Het lukt trouwens zelfs de meest geoefende tantra practicioners echt niet altijd om

 

artwork © Adam Morits en Johan van Walsem

Cock yoga

Onderdeel van de Tantra Massage door Johan is Cock yoga. De spieren rond je pik, in je liezen en bekken krijgen aandacht om zich ontspannen. Die ontspanning maakt dat je meer controle zult krijgen over je piekorgasme en het in elk geval langer volhoudt zonder klaar te komen.

Een gouden tip is om ook je kontje te betrekken. Je perineum en je anus vallen immers ook onder het gebied rond je pik. Door je kringspier op een vriendelijke manier op te rekken, help je ook de mogelijke (onbewust) opgeslagen spanningen te relaxen. Na enige oefening zal je ook seksuele energie langs je ruggengraat voelen stromen. In tantra heet dat kundalini. Het ziet eruit als een epileptische aanval, maar het is onschuldig.

Tip: Johan’s blog (klik) over anus oprekken!

Kwalen

Blauwe ballen. Ik heb er zelf nooit last van gehad, maar ken voorbeelden van mannen die na een aantal dagen geen zaadlozing letterlijk blauwe (zeer gevoelige) ballen krijgen. Troost je met de gedachte dat ze vanzelf weer verdwijnen, al schijnt het ontzettend vervelend te zijn als je er last van hebt. Nobody said it was easy.

Natte dromen. Je kunt ze nauwelijks tegenhouden. Check wel bij jezelf waar die droom over ging en of je tijdens het masturberen (waar je met je volle aandacht bij bent) iets met die energie/fantasie kunt doen. Waar in je lijf manifesteert zich de prikkel die maakt dat je over de 80%/point of no return schiet?

Onderzoeken spreken elkaar tegen als het gaat om regulatie van je zaadproductie. Sommigen zeggen dat het geen kwaad kan om niet klaar te komen, anderen zeggen dat je je prostaat zo nu en dan even moet ‘doorspoelen’. Het goede nieuws is: dat kan ook via een (anale) prostaatmassage waarbij je het zaad rustig naar buiten laat sijpelen. Zonder samentrekkingen van spieren, vanuit ontspanning.

Credits

Elke man die de uitdaging aangaat, vind ik een held. Je hebt geduld nodig, het lukt vrijwel nooit in één keer. Give yourself some credits, je zet een stap in persoonlijke groei. Bij mij duurde het zeker anderhalf jaar en nog steeds heb ik wel eens een misser. Dan voel ik weer hoe het was toen ik nog dagelijks klaarkwam: moe, prikkelbaar, minder geil. Blegh! Doe mij maar gauw weer die minutenlange orgasmes en bergen aan energie!