Tantra voor mannen, in Noord-Holland

Tantrische Vaardigheden

Stel je dit eens voor: je ziet een aantrekkelijk persoon, jij krijgt meteen een keiharde pik of je kontje staat meteen wagenwijd open voor penetratie, die andere persoon is er ook meteen helemaal klaar voor, jullie hebben mindblowing seks en dat eindigt natuurlijk in een gelijktijdig spetterend orgasme. Zou leuk zijn, toch?

Kan ook best, in je fantasie… Maar in de realiteit is het vaak heel anders. Daar krijg je te maken met aannames, (voor)oordelen, stereotypes, talloze gedachten die je weerhouden van levendige seks. Ik zie dat bij veel mannen en ook bij mezelf. Dat bracht me ertoe een sessie te ontwikkelen waar ruimte is voor die beperkende overtuigingen. Met behulp van tantrische vaardigheden pakken we de koe bij de hoorns.

Herken je dit?

De druk om te presteren, de haast verlammende angst dat je iets verkeerd doet of zegt, afgewezen wordt, dat het je maar niet lukt om echt te genieten…

Holy shit, zie dan nog maar eens hard en geil te blijven.

Wat zal er gebeuren als we het ideaalplaatje loslaten en onszelf openstellen voor pure, rauwe en vooral eerlijke seks? Weg met al die verwachtingen, plaatjes en ideeën die we op tv en internet zien, die we door onze opvoeding, de maatschappij en eerdere ervaringen als waarheid hebben aangenomen! Dat doe ik sinds 2017, sinds ik bewust en actief tantra integreer in mijn (seks)leven.

Lang geleden…

Weet je, ik heb ook lange tijd gedacht dat alles volgens een bepaald script moest gaan. Dat ik een bepaalde rol moest spelen om het leuk te hebben tussen de lakens (of waar ik het ook deed, haha). Dat zorgde zo vaak voor een hangover-gevoel na de seks, een onbedaarlijk chagrijn, dan schoot ik uit verbinding met mijn partner en zat helemaal opgesloten in mijn hoofd.

Eigenlijk werd ik geraakt in diepe onzekerheid, grote flarden van schaamte, onverwerkt verdriet en frustratie.

Door daar ruimte aan te geven, ging ik met zevenmijlsstappen vooruit in mijn beleving van intimiteit. Heftig, confronterend en lang niet altijd leuk, maar heel hard nodig om te kunnen genieten.

tantrische vaardigheden

Het masseren van je ‘zonnevlecht’/derde chakra kan helpen om je (gebrek aan) wilskracht en zelfbeeld te ervaren. Foto: Artemis Laan

De vrije stroom

Kijk, seks volgens het boekje of slechts vanuit opwinding is makkelijk en veilig. Daarvoor gelden haast vaste vormen. Veel moeilijker is het om te durven die vorm los te laten, te ontspannen en de vormen durven aannemen die als vanzelf ontstaan. Dat kan een verrassende vorm zijn, waarbij je bijvoorbeeld veel tederder bent dan je van jezelf gewend bent.

Of je blijkt juist een enorme kinky bitch te zijn.

Als het lukt om mee te gaan met die vrije stroom, kun je onverwachte richtingen inslaan. Je kunt dus ook schaduwkanten tegenkomen. Dat is spannend, maar uiteindelijk ONTspannend. Uit je hoofd, in je lijf. Een tantrische ervaring, een Tantric (S)experience.

Ik begeleid het proces en stel onderweg veel vragen, reik je nieuwe perspectieven aan en daag je uit met oefeningen die de grens van je comfort zone zullen opzoeken. De inhoud van een sessie verschilt per persoon. Waar het voor de ene man al een overwinning is om in ontspanning naakt met een andere man te zijn, kan het voor een ander om het onderzoeken van een fantasie gaan. Waar onze energieën elkaar ontmoeten, vinden we een startpunt voor een sessie.

Benefits

Voor mij hebben de handvatten die de tantrische vaardigheden bieden veel betekent.  Ik ben een nieuw gevoel van vrijheid gaan ervaren. Zelfs buiten de slaapkamer heeft het effect. Ik voel me creatiever, productiever en ben meer in contact met mezelf en mijn omgeving.

Ik kan eenvoudig een erectie krijgen en heb een lang uithoudingsvermogen tijdens seks, zowel met mezelf als anderen.

Psst, ik zit evengoed nog wel eens te mindfucken of betrap mezelf op verwachtingen en projecties. Het scheelt alleen dat ik manieren heb geleerd om daarmee te dealen. Te voelen wat er écht gevoeld wil worden.

Je kontje is vrijwel altijd een goede afspiegeling van de mate waarin het je (wel of niet) lukt om te ontspannen.
Foto: Artemis Laan

Mini workshop

Geïnspireerd en aangemoedigd door Johan (oprichter van Pure Male Massage en mijn lief voor het leven), heb ik de laatste twee jaren mijn eigen sessie ontwikkeld. In zijn Tantra Massage ligt de nadruk ligt op het ervaren van zeldzame ontspanning en ontvangen van aanraking.

Bij de Tantric (S)experience wil ik mannen prikkelen om tantrische vaardigheden te oefenen op zichzelf en anderen.

Door het delen van kennis en vaardigheden en uitwisselen van ervaringen, heeft een Tantric (S)experience het karakter van een mini-workshop.

Hoe klinkt dit allemaal voor jou? Als je je nu zowel nerveus als hiertoe aangetrokken voelt, zit je goed! Voel je vrij om vragen en twijfels te delen of een video-intake aan te vragen via de contactpagina.  Wie weet tot ziens bij een Tantric (S)experience!

Jordy